Gratulerer med 100-årsdagen!

Klubben vår er i dag - 22. januar 2016 - 100 år! 100-årsjubileet vil feires på forskjellig vis gjennom året., men for hundre år siden i dag ble Strømmen og Lillestrøm Skiklubb stiftet. Vi gratulerer jubilanten med dagen og konstaterer at med nærmere 600 medlemmer lever klubben fortsatt i beste velgående!

Strømmen og Lillestrøm Skiklubb blir hundre

Tekst: Steinar Bunæs

Klikk her for å laste ned hilsen fra styret

22. januar er selve hundreårsdagen.
HURRA!
Som en av distriktets mest tradisjonsrike skiklubber runder vi hundre. 
Slikt kan ikke gå ubemerket hen.

Midt under første verdenskrig ble klubben høytidelig stiftet lørdag 22. januar 1916. Begivenheten  fant sted under meget enkle forhold i et lite kjøkken på Volla i Lillestrøm. Det ble skrevet protokoll,  og det skulle vise seg at det var folk som visste hvordan saken skulle gripes an. Likevel var det få  som ante hvilken karriere som lå og ventet.

Bygde egen bakke i Rælingen

Allerede i 1919 hadde klubben fått Stormyrbakken ferdig. Med denne flotte arenaen som sentrum  etablerte klubben seg snart som den dominerende hoppklubben på Romerike, også med flere gode  kombinertløpere. De mest berømte utøverne var Kolbjørn Gulbrandsen, som tok en fin 7. plass i  verdensmesterskapet i spesielt hopp 1938 i Finland, og Erling Stranden som ble Norgesmester i stor  bakke 1969 – foran den tidens storhopper: Bjørn Wirkola.

Viktig for barn og ungdom

Strømmen og Lillestrøm Skiklubb har vært en institusjon i lokalmiljøet, den har sørget for at tusener  av barn og unge fikk oppleve skiglede i løyper og bakker. Gjennom skiftende tider har klubbens fokus  vært i kontinuerlig forandring. Hopp, langrenn, kombinert og alpint – alle grener har hatt sine  storhetsperioder. Klubben har bygd hoppbakker, alpinbakker, langrennsarenaer, lysløyper og skihytter.  Det er lagt ned tusenvis av dugnadstimer for å få det maksimale ut av begrensede økonomiske midler.

Jubileumsår med mange forskjellige begivenheter

Dagens styre under ledelse av Helge Lundberg satser på flere innslag gjennom jubileumsåret. Både  skirenn, rulleskirenn og gateløp er under vurdering, og det er allerede bestemt at det settes punktum  for årets markeringer mandag 31. oktober. Da skal en fyldig jubileumsbok lanseres på en storsamling  under Strømmenkvelden 2016 i Skedsmo bibliotek.

Klubbnål

Fra et skirenn på klubbens langrennsarena ved Bråte gård. Foto Steinar Bunæs.

Fra et skirenn på klubbens langrennsarena ved Bråte gård. Foto Steinar Bunæs.

Stormyra

Stormyrbakken lå i Rælingsåsen mellom Sandbekken og Petrinehøy Dette var Strømmen og Lillestrøm skiklubbs egen bakke gjennom femti begivenhetsrike år. I 2009 fikk bakken sin egen minnetavle montert på det originale flaggstangfundamentet. Skihopperen på bildet er klubbens egen Odd Henriksen (1928-2014). Design: Per Høstland.

Skirenn 2011

Fra et skirenn i 2011 på klubbens langrennsarena ved Bråte gård. Foto Steinar Bunæs.

 

Følg oss på sosiale medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift