Vellykket rulleskisprint

Det var mange blide fjes å se da Strømmen og Lillestrøm Skiklubb fredag 17. juni arrangerte et sprintrenn midt i Strømmen sentrum. Rennet var et ledd i klubben hundreårsjubileum, samtidig som det inngikk i Byfesten Lillestrøm-Strømmen 2016. Med en funksjonærstab på 40, og med sponsorstøtte fra Strømmen Sparebank, Strømmen Storsenter, Foss Sport og andre ble rennet et friskt innslag i Strømmens gatebilde.

MålområdeSkiforbundets smørebuss

Hovedarenaen med start og innkomst var lagt ved Strømmen Storsenters hovedinngang i Støperiveien. Rundt 300 hadde funnet veien dit da starten gikk, og mange flere kom og gikk mens rennet ble avviklet. Skiforbundets kjempestore smørebuss hadde tatt turen innom, og utgjorde arenaens markante midtpunkt.

Vanskelig trasévalg

Strømmen sentrum byr på utfordringer for et rulleskirenn – spesielt når to store byggeprosjekter i området igangsettes få uker før renndatoen.

Traseen var først tenkt som en enveisløype rundt kvartalet der Folkets Hus utgjør midtpunktet. Dette bortfalt fordi Ruter nå har én passering hvert 6. minutt i Strømsveien, og derfor hadde vektige argumenter mot å stenge veien et par timer.

Alternativ B ble en trasé opp og ned i Støperiveien med en ”vendesløyfe” inn i Frydenlundsgate ved banken. Men bare et par dager før renndagen ble denne stubben innsnevret til halv bredde, og nå var det ikke mange muligheter som gjensto.

Alternativ C ble derfor å sende løperne helt opp til Sagbruksveien og bruke rundkjøringen der som rundingsbøye.

Bred deltakelse

Rennet hadde samlet rundt 60 løpere fra i alt 11 klubber innenfor skikretsene Romerike, Oslo og Follo. Det var god spredning i alle klasser fra 13/14 opp til junior/senior, både på dame- og herresiden. Dette viser at interessen for ski er til stede hele året, og at rulleskisprint er populært både blant utøvere og tilskuere.

Hyggelig avslutningsinnslag

Som et ledd i jubileumsfeiringen stilte to av klubbens mangeårige turlangrennsløpere opp i et nostalgisk oppvisningsløp. Liv Stefferud har gått Birkebeinerrennet en rekke ganger. Hun har også flere starter i klassikeren Marcialonga bak seg, og et tredagers løp på Grønland utgjør kanskje hennes tøffeste opplevelse.  Karl Gustavsen har også en lang karriere i ”Birken” og andre distanserenn. I tillegg er han mannen bak den mangeårige busstjenesten kl 04.30 fra Strømmen til Rena på selve renndagen, med retur fra Lillehammer samme dag. Svært mange Birkenløpere fra Nedre Romerike har visst å sette pris på denne servicen.

Etter avtale stilte begge i gamle klubbdrakter. Karl hadde for anledningen skigenser og -lue slik hopperne brukte i alle år etter krigen: Mørk blå med rød rand. Liv hadde en meget velbrukt vinddress som hun mente var anskaffet før 1970. Begge høstet stor ære, og mange nikket gjenkjennende langs traseen.

Neste jubileumsinnslag

En jubileumsbok på mer enn 200 sider er allerede ferdig fra trykkeriet, men lanseringen av den skal vente til Strømmenkvelden. Slik tradisjonen har vært siden 2006 vil arrangementet finne sted i biblioteket siste mandag i oktober, og i år faller dette på den 31. Foruten en presentasjon og salg av boken blir det da diverse innslag rundt klubbens lange historie. En utstilling med gamle ski og annet er under forberedelse. Merk like godt av dagen i kalenderen med det samme!

Smørebussen

Thomas Embretsen, Steinar Bunæs og Arne Thorud

Heiagjeng

 

 

Følg oss på sosiale medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift